Probavne smetnje

Probavne smetnje2019-02-07T13:04:27+00:00

Probavne smetnje

Crijeva, crijevna flora igraju važnu ulogu u zdravlju organizma. Posebno kod alergijskih procesa. Cijeli naš probavni trakt od usne šupljine, preko želuca do tankog crijeva imaju zadaću probaviti, odabrati i apsorbirati hranu. Kod alergijskih stanja vidimo smanjenu aktivnost probavnih enzima, kao i smanjenu funkciju crijevne mikozne barijere, kao i neispravnost imunološkog sustava povezanog s crijevima. Velike molekule se često ne razgrađuju i prodiru kroz poroznu crijevnu sluznicu u limfno tkivo, gdje može doći do pojačanog imuno odgovora. Prema utvrđenoj teoiji ovo je glavni uzrok razvoja intolerancija i alergija na hranu. Stoga imamo u takvim slučajevima poremečaj crijevne flore tj. nesavršenu mješavinu mikroorganizama. To objašnjava zašto nezdrava prehrana, koja se sastoji od puno šećera, bijelog brašna, boja i konzervansa ima veliku ulogu u razvoju alergija. Funkcija probavnog sustava je poremećena i imunološki sustav je oslabljen zamjenom fiziološke crijevne flore patogenim bakterijama i gljivicama. Povećanje broja patoloških bakterija i gljivica kvasca, posebno Candida albicans dovodi do nastanka raznih tosina koji otežavaju probavu. Pacijent je često svjestan toga u obliku povećane akumulacije plina s nadutošću, crijevnim grčevima i pojačanim motalitetom crijeva. Često pacijenti nisu svjesni da toksini ometaju imunološki sustav, utječu na jetru i mogu narušiti mnoge druge tjelesne funkcije kroz limfne i krvne sustave. Premećena crijevna flora, gljivične infekcije i nepodnošenje hrane su neki od glavnih uzroka mnogih kroničnih gastrointestinalnih poremećaja. U mnogim slučajevima čak ikronični upalni procesi kao što su oni koji se nlaze u Crohnovoj bolesti i ulcerativnom kolitisu mogu se liječiti ciljanom biorezonantnom dijagnozom i terapijom.

   Kontakt

Cebior, obrt za nutricionističko savjetovanje, vl.Vesna Smrček knez

Ivlje 44, 10040 Zagreb

OIB: 59509723422

E: vesna.smrcekknez@gmail.com

T: 091 2363 198

  Usluge

  Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00
Subota 8:00 – 16:00
Nedjelja Ne radimo

  Gdje se nalazimo?

   Kako radi Biorezonanca?

Naši klijenti o nama

Poštovana gospođo Smrček Knez,
Nakon pretrage po internetu u potrazi za kvalitetnim terapeutom biorezonancijom naišla sam na Vaše kontakt podatke. Kao tinejdžerici, ovi tretmani su mi jako pomogli protiv neurodermatitisa. Kod Vas to radimo zajedno s čišćenjem crijeva i tako mi je drago da se moja koža potpuno oporavila. Nakon dva tjedna već sam vidjela poboljšanje i sada, nakon dobrih 2 mjeseca, potpuno sam bez simptoma. Još uvijek moram uzimati crijevne bakterije nekoliko mjeseci, ali sam sretna i zahvalna što mi je koža tako sjajna!
Puno vam hvala!

Ana Babić

Draga Vesna,
U dječjem vrtiću čula sam od jedne odgajateljice da ste pomogli njezinoj djeci sa streptokoknom infekcijom grla. Budući da su se i moja djeca više puta razboljela i nismo mogli izaći iz spirale antibiotika, također sam vas posjetila. Do tada se nisam nikad susrela s takvom terapijom i naziv “ biorezonantna terapija“ mi nije ništa govorio, te sam bila malo skeptična na početku liječenja. Skepticizam je nestao jer su moja djeca već 9 mjeseci (!) bez ijedne infekcije i to me čini vrlo sretnom.
Hvala vam iz srca, sastanci s vama su blaženstvo.
Mnogo toplih pozdrava,

Martina Gabrić

Draga gospođo Smrček Knez,
Kod Vas u tretmanu sam već preko godinu dana, čak je i moj suprug sada redovito kod vas. Vi ste naša prva kontaktna osoba u slučaju bolesti i uvijek smo se kod Vas najbolje savjetovali i terapirali. Ostajemo vam vjerni!
Srdačan pozdrav

Jelena Buzov

Kako vam možemo pomoći?

Kako Vam možemo pomoći? Ukoliko imate pitanja na koja niste pronašli odgovor, kontaktirajte nas emailom sa niže priloženim formularom ili nas nazovite telefonom.