Hormonalna neravnoteža

Hormonalna neravnoteža2019-02-25T18:31:46+00:00

Hormonalna neravnoteža

Do poremećena lučenja hormona, a slijedom toga i do hormonske neravnoteže, očekivano dolazi s godinama, no može doći i mnogo ranije, ponajviše zbog ubrzanog i stresnog životnog stila i nezdrave prehrane. Danas je sve više mladih žena kod kojih se javljaju tegobe i problemi koji upućuju na neodgovarajuće razine spolnih hormona. Izuzmemo li faktor životne dobi, neka patološka stanja i bolesti, kao i uzimanje nekih lijekova (hormonska kontracepcija, antidepresivi, steroidi, beta-blokatori), neravnotežu hormona najviše izazivaju:

  • stres, nevezano od toga je li on psihički (strah, tjeskoba, frustracija, tuga, žalost, panika…) ili fizički (gladovanje, fizički napori, pretjerane sportske aktivnosti, ekstremni klimatski uvjeti, nedostatak sna…) – vodeći je na listi krivaca za hormonsku neravnotežu jer trajno povišene razine kortizola pokreću lančanu reakciju među svim ostalim hormonima i utječu na njihov rad
  • štetne tvari iz hrane i okoliša kao što su ksenohormoni iz hrane (ponajviše u mesu, jajima i mlijeku brzo uzgojenih životinja), pesticidi, herbicidi, aditivi, konzervansi, toksini iz okoliša i ambalaže, pojačivači okusa i slično – zbog svojeg sastava mogu imitirati naše hormone
  • hidrogenirane ili zamjenske masnoće (proizvodi sa smanjenim udjelom masnoća i margarin) – negativno utječu na niz tjelesnih funkcija, među kojima i na proizvodnju steroidnih hormona
  • umjetna sladila, gazirana pića, previše kave, alkohol i drugi stimulansi – iscrpljuju nadbubrežne žlijezde
  • proizvodi s previše jednostavnih šećera i škroba te hrana s visokim glikemijskim indeksom – utječu na rad gušterače i mehanizam za reguliranje razine inzulina, pa u konačnici izazivaju inzulinsku rezistenciju, odnosno pretjerano lučenje inzulina.

Bicom terapija pruža mogućnost balansiranja rada svih žlijezda s unutarnjim izlučivanjem i hormona.

   Kontakt

Cebior, obrt za nutricionističko savjetovanje, vl.Vesna Smrček knez

Ivlje 44, 10040 Zagreb

OIB: 59509723422

E: vesna.smrcekknez@gmail.com

T: 091 2363 198

  Usluge

  Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00
Subota 8:00 – 16:00
Nedjelja Ne radimo

  Gdje se nalazimo?

   Kako radi Biorezonanca?

Naši klijenti o nama

Poštovana gospođo Smrček Knez,
Nakon pretrage po internetu u potrazi za kvalitetnim terapeutom biorezonancijom naišla sam na Vaše kontakt podatke. Kao tinejdžerici, ovi tretmani su mi jako pomogli protiv neurodermatitisa. Kod Vas to radimo zajedno s čišćenjem crijeva i tako mi je drago da se moja koža potpuno oporavila. Nakon dva tjedna već sam vidjela poboljšanje i sada, nakon dobrih 2 mjeseca, potpuno sam bez simptoma. Još uvijek moram uzimati crijevne bakterije nekoliko mjeseci, ali sam sretna i zahvalna što mi je koža tako sjajna!
Puno vam hvala!

Ana Babić

Draga Vesna,
U dječjem vrtiću čula sam od jedne odgajateljice da ste pomogli njezinoj djeci sa streptokoknom infekcijom grla. Budući da su se i moja djeca više puta razboljela i nismo mogli izaći iz spirale antibiotika, također sam vas posjetila. Do tada se nisam nikad susrela s takvom terapijom i naziv “ biorezonantna terapija“ mi nije ništa govorio, te sam bila malo skeptična na početku liječenja. Skepticizam je nestao jer su moja djeca već 9 mjeseci (!) bez ijedne infekcije i to me čini vrlo sretnom.
Hvala vam iz srca, sastanci s vama su blaženstvo.
Mnogo toplih pozdrava,

Martina Gabrić

Draga gospođo Smrček Knez,
Kod Vas u tretmanu sam već preko godinu dana, čak je i moj suprug sada redovito kod vas. Vi ste naša prva kontaktna osoba u slučaju bolesti i uvijek smo se kod Vas najbolje savjetovali i terapirali. Ostajemo vam vjerni!
Srdačan pozdrav

Jelena Buzov

Kako vam možemo pomoći?

Kako Vam možemo pomoći? Ukoliko imate pitanja na koja niste pronašli odgovor, kontaktirajte nas emailom sa niže priloženim formularom ili nas nazovite telefonom.